top of page

Milano'daki üniversiteleri, bir de mezunlardan dinleyin!

İtalya, Milano'dan Lisans ve/ya lisanüstü programlardan mezun olmuş öğrenciler

sizler için tecrübelerini burada paylaşıyor.

  • Meriç Özgürmen

Multichannel Marketing, MIP Politecnico di Milano

Güncelleme tarihi: 8 Oca 2023

Meriç Özgürmen 2016 yılında, MIP Politecnico di Milano üniversitesinin, International Multichannel Marketing master programından mezun oldu.



2015 senesinde MIP Politecnico di Milano’da basladigim International Multichannel Marketing masterim bana Milano kapilarini acan ilk ve en buyuk adimdi diyebilirim. Oncesinde Bilkent Universitesi’nde aldigim uluslararasi iliskiler uzerine olan egitimimi tamamen business a yonelten bu degisim ayni zamanda Erasmus’tan sonraki ilk uzun donem yurt disi deneyimim olmasi dolayisiyle de buyuk bir tecrube oldu.


Financial Times tarafindan Avrupa'nin en iyi 41. master okulu secildi.

Akliniza gelen ilk sorunun “MIP Poltecnico” hangisiydi? Oldugunu duyar gibiyim cunku ben de ayni tepkiyi vermistim. Politecnio Universitesi'nden bagimsiz (hem akademik, hem administrative anlamda) ama ayni kampuste bulunuyor (Bovisa). Genelde Politecnico’nun ozel master okulu olarak biliniyor. Turkler arasinda henuz cok bilinmese de Italyanlar ve Avrupalilar arasinda oldukca bilindigi gibi gectigimiz sene Financial Times tarafindan Avrupa'nin en iyi 41. master okulu secildi.


MIP Politecnico’nun %90 uluslarasi dokusu (hem ogretmenler hem ogrenciler), IBM. Nielsen gibi buyuk sirketlerle yaptigimiz haftalik dersler ve case studyler benim gozumde bu masterin en buyuk artilariydi. Bu masteri secmemdeki neden ise; masterlarin klasiklesmis “pazarlama masteri” veya “isletme masteri” gibi kaliplarindan siyrilmis, daha spesifik ve hedef odakli duzenlenmis ve isimlendirilmis olmasiydi.  


Buraya gelirken kafamda olan “1 sene sonra mezun olur donerim” mentalitesinden cikmaya basladigim an hem okulumun kariyer servisinden hem de Linkedin Jobs, Indeed ve Fashion Jobs gibi portallardan is basvurusu yapmaya basladim. Bu sirada okulumun bana sundugu bir firsatla IBM’de mezuniyet tezimi yazdim. Ayni zamanda Italya’nin onemli kumas sirketlerinden olan Mantero’da yaz stajimi tamamladim.


Mezun oldugum zaman hem tezim, hem okulum, hem de stajim bitmisti. O nedenle kendimi biraz boslukta hissettim. Elimde diplomam oldugu icin is anlaminda biraz daha sansliydim artik. Cunku burada is alimi (hatta uzun donem staj alimi) diploma olmadan biraz zor oluyor. Is basvurularina daha konsantre bir sekilde devam ederken aradaki 2-3 aylik boslugu Italyanca dil kursuna giderek doldurdum. Dilimin gelismesi anlaminda bana cok sey kattigini dusunuyorum. 2016 nin son ayinda ise okulumun kariyer sayfasindan basvurdugum Linvisibile Doors firmasinin "Social Media Marketing and Press Relations" pozisyonuna kabul oldum ve 1 bucuk senedir bu pozisyonda calisiyorum. Italyan dizayn ve dekorasyonuna duydugum ilgi; ayni zamanda aldigim multichannel marketing egitimi bu isi tercih etmemdeki en buyuk iki etken oldu. Bu nedenle kariyerimde isabetli bir baslangic yaptigimi dusunuyorum.  


Kalifiye is bulmak ve kariyer gelisimine dogru noktadan baslamak adina en onemli kaynaklarin okullarin kariyer servisleri ve kariyer fuarlarinda kurdugumuz kontaktlar oldugunu dusunuyorum.

Milano’nun son donem Turkler arasinda yildizinin parlamasi hem okullarin kalitesi hem de rahat ogrenci hayatina baglaniyor. Ayni seyi is hayati icin soylemem biraz hayalcilik olur, cunku Italyan ekonomisi ve burokrasisi malesef yatirimlarin hizla gelismesine izin vermiyor. Ama yavas da olsa buyuyen ve gelisen bu sehirde gun gectikce is imkanlarinin da arttigini dusunuyorum. Kalifiye is bulmak ve kariyer gelisimine dogru noktadan baslamak adina en onemli kaynaklarin okullarin kariyer servisleri ve kariyer fuarlarinda kurdugumuz kontaktlar oldugunu dusunuyorum.



Meriç Özgürmen

İzmir

223 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page